Фасадни декоративни профили logo
Обади ни се

Комплекс “ГАРДЕНИЯ”, София, кв. Младост

ГАРДЕНИЯ е жилищен комплекс от затворен тип, разположен на площ от 6 дка.

Състои се от три жилищни сгради с разнообразни по големина и тип апартаменти, две нива сутерен за удобно паркиране и богато озеленен вътрешен двор с кътове за почивка и игра. На партерно ниво комплексът разполага с магазини и ателиета, ситуирани по продължение на двете улици.

Всички търговски и жилищни обекти са подсигурени с гаражи или паркоместа. Архитектурното решение включва 3 самостоятелни жилищни сгради , които образуват естествен вътрешен двор помежду си. Всяка сграда се състои от партер, пет типови жилищни етажа и два терасовидни жилищни етажа.

Сграда 1 и Сграда 2 са свързани чрез ниско тяло, което представлява естествена преграда към вътрешният двор на комплекса. В него е ситуирано лоби (пешеходен вход за комплекса), действащо като контрол на външният достъп.

Визията на сградите акцентира на заоблените и пластични форми. Генерално са използвани две дъги, които заключват между тях апартаментните балкони. Фасадната стена на апартаментите е богато остъклена за постигането на по-добър жилищен комфорт.