Фасадни декоративни профили logo
Обади ни се

Циментова отливка

Изделието е с размери В-1,50м, Ш-1м, Д-1,20м. Оригиналният модел е изработен по 3d модел, зададен от частен клиент и в последствие фрезован на 6-осна фреза Kuka. След изработката на модела бе произведена матрица от силиконов каучук и изделието бе размножено до необходимото за клиента количество.

Скулптората е с тегло 50кг, което я прави изключително лесна за транспорт и монтаж. Материалите, вложени в производството позволяват дебелина на стените от порчдъка на 5-6мм, оставяйки сърцевината куха. Това е възможно, благодарение на адитивите, вложени в циментовата смес, както и на специалната армировка от стъкловлакна, които правят отливката изключително издържлива на всякакъв тип външни атмосферни влияния, корозия, химични атаки, както и на вандализъм, без тя да отделя остатъчни вредни емисии (какъвто е случая при изделия, изработени от полиестерни смоли например).

Финишното златно покритие е нанесено в последния стадий на изработка и в последствие е защитено с импрегнатор, за да издържа на влага и други външни влияния.